Българско каяк общество (БКО)

БКОСдружение „Българско каяк общество“ е основен двигател на дейности и инициативи, свързани с развитието на каякът в България, опазването и съхраняването на реки и водоеми, и както е записано в устава на сдружението: „утвърждаването на духовните ценности в областта на водните спортове и развитието на нормативната уредба, регулираща всички въпроси, свързани с практикуването и безопасността на водните спортове и популяризирането на тези ценности“

Ежегодно БКО организира станалите вече традиционни Курс по бърза вода, Национален събор „Каяк в бързи води“ на р.Струма, Whitewater Party и фотографска изложба за 22 март – Световен ден на водата.

Курсът на БКО по бърза вода се провежда четири поредни съботи и недели в периода юни – юли в дефилето на р. Струма. Съобразен е с възможностите на курсистите, като се осигурява необходимата екипировка.  Както казват организаторите „Правим това за хората, които имат желание да се запознаят с бързите води и да останат с нас по реките по най-добрия и безопасен начин“.

Препоръчваме на всеки каякар, дори и тези, които гребат в спокойни води, да изкарат този курс! Ще се радвате на много нови приятелства, атмосферата е приятелско-келешка, а с придобитите умения ще видите, че ще гледате реките по друг начин.

Национален събор „Каяк в бързи води“ се провежда в началото на септември в Кресненското дефиле, като привлича участници от цялата страна.

В рамките на събора се провеждат различни състезания на слаломно трасе, за скоростно спускане, семинари за подобряване на уменията и разбира се бесен купон вечер:) Всяка година се наблюдава нарастващ интерес към събитието – и от участници, и от зрители и медии. Разбира се всичко е подчинено на това да бъде повишена осведомеността на обществото за проблемите, свързани с реките и водното ни богатство.

Whitewater Party  –  своеобразен отчен на дейността, поднесен по най-приятен начин в компанията на веселяци музиканти:) Прожекция на снимки и видео от изминалата година, и подобаващо парти.

П рез 2011г. Българско каяк общество, съвместно с клубове по рафтинг и еко организации спечелиха дело срещу изграждането на четири мини водоелектрически централи в защитени зони в дефилето на река Струма.

World Water Day 2012 от Боби Дачков във Vimeo.

БКО – Българско каяк общество

www.bko.bg   e-mail: info@bko.bg
Банкова сметка: ПроКредит Банк
СДРУЖЕНИЕ БКО
IBAN: BG21PRCB92301029851538
BIC: PRCBBGSF

При плащане на членски внос, не забравяйте за Основание за плащане да пишете: „членски внос“.