Kаяк клуб „Тетида“

kayakmonkey.com_klubove_tetida_logoСдружение „Клуб Каяк Туризъм „Тетида” Нова Загора е учредено на 9 май 2009 година с идеята като туристическо дружество за воден туризъм да създава, разработва и поддържа туристически маршрути по вода в Новозагорския регион , да превлича водни  туристи от страната и чужбина и да им помага да се докоснат до неповторимата природа по поречието на река Тунджа и язовир Жребчево.

От известно време Сдружението  стопанисва парче земя покрай река Тунджа и насоката в която работим е да изградим и  предложим  на Новозагорци, а и не само на тях  база, където могат да прекарат приятно свободното си време. Наред с опцията да се качат на  каяк и да преминат по бързеите,  наслаждавайки се  на девствената природа,  туристите могат да се възползват от възможността за риболов или къпане в кристално чистата вода на Тунджа в този район, или просто да си организират пикник под прохладните сенки покрай реката, а децата да побягат по зелените поляни.

Сдружението Ни се гордее с водния маршрут по река Тунджа  от стената на яз . Жребчево до бента при село Бинкос. Ние го проучихме , почистихме  и пригодихме за воден туризъм и в момента го поддържаме и  се използва ежеседмично както от наши туристи  ,така и от гости от цялата страна.

С всяка година се увеличава броя на каякарите посетили организирания   и провеждан от нас тридневен  воден поход по яз. Жребчево и река Тунджа .Той е в последната седмица на юли месец  и е включен в календара на Българската Федерация по Воден Туризъм .

Представители на Сдружението участват в редица международни регати като „Вога Лонга „ Венеция , Първомайска Дринска регата в Босна и Сърбия , международната регата ТИД  по река Дунав от Германия до Черно море . Включваме се активно  и в националните  гребни регати организирани от Българската Федерация по Воден Туризъм по река Янтра, река Арда и нейните язовири , река Тунджа при Елхово и река Марица .

Ако  имате  свободно време и желание да го прекарате сред природата или търсите доза адреналин , изберете синята река ,чистия въздух , нощите край лагерния огън и свободния дух на каякарите!